[Pharo-users] Pharo 8.0 via get.pharo.org

Konrad Hinsen konrad.hinsen at fastmail.net
Thu Feb 6 02:11:12 EST 2020


Hi everyone,

it looks like get.pharo.org suffers from some confusion about its own
files. Here's what happens when I try to download the stable VM for
macOS:

   url https://get.pharo.org/64/vm80 | bash                     [8:01:43]
     % Total    % Received % Xferd  Average Speed   Time    Time     Time  Current
                                    Dload  Upload   Total   Spent    Left  Speed
   100  5320  100  5320    0     0   110k      0 --:--:-- --:--:-- --:--:--  112k
   Downloading the latest pharoVM:
   	http://files.pharo.org/get-files/80/pharo64-mac-stable.zip
   replace pharo-vm/Pharo.app/Contents/_CodeSignature/CodeResources? [y]es, [n]o, [A]ll, [N]one, [r]ename: new name: replace pharo-vm/Pharo.app/Contents/Info.plist? [y]es, [n]o, [A]ll, [N]one, [r]ename: error:  invalid response [{ENTER}]
   replace pharo-vm/Pharo.app/Contents/Info.plist? [y]es, [n]o, [A]ll, [N]one, [r]ename: error:  invalid response [if [ "$OS]
   replace pharo-vm/Pharo.app/Contents/Info.plist? [y]es, [n]o, [A]ll,
   [N]one, [r]ename: error:  invalid response [" == "win]
   ...

Closer inspection reveals that the script I get from

   https://get.pharo.org/64/vm80

downloads the zip file 

   http://files.pharo.org/get-files/80/pharo64-mac-stable.zip

which contains Pharo.app, not the VM to run from the command
line.

This looks like a bug, but not in Pharo. So... what's the right place to
report such a bug?

Cheers,
  Konrad.



More information about the Pharo-users mailing list