[Pharo-project] About HTTP proxies, settings and MacOS

laurent laffont laurent.laffont at gmail.com
Tue Jun 28 05:05:42 EDT 2011


I remember
http://code.google.com/p/pharo/wiki/CommentOfTheDayContest#61_-_InternetConfiguration_-_L.Laffont,_M.Denker

May help.

Laurent.

On Tue, Jun 28, 2011 at 10:28 AM, Mariano Martinez Peck <
marianopeck at gmail.com> wrote:

> Hi guys. Few weeks ago, there was an issue about Zn and HTTP proxies. I am
> in MacOS and behind a proxy. Before that issue, I was able to DIRECTLY
> connect to internet without specifying anything at the image level.
> This is because, I guess, the VM and somehow the image I guess, took the
> default proxy settings I have in MacOS.
>
> Now, with the last version of Pharo 1.3 I need to explicitly set the proxy
> in order to go to internet. So, first question, is that expected?
>
> Second question, if I go to the settings browser, Network -> Use HTTP
> proxy,  if I check the box, it AUTOMATICALLY shows me the correct data: IP +
> port. So it seems it is getting it automatically from the MacOS
> specification. When enabling the checkbox, I can use internet.
>
> However, I still need to go there and set it and I am a lazy guy ;)   So my
> question is....is there a way to avoid having to set this?  I mean, if you
> could detect that there was a proxy IP and port, why not to use it directly?
> is this on purpose?
>
> Thanks
>
> --
> Mariano
> http://marianopeck.wordpress.com
>
>
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://lists.pharo.org/pipermail/pharo-dev_lists.pharo.org/attachments/20110628/0310780c/attachment-0001.html>


More information about the Pharo-dev mailing list