[Pharo-users] Windows installation broken?

phil at highoctane.be phil at highoctane.be
Sun Jun 17 15:33:48 EDT 2018


Install for the msi on the CI.

https://ci.inria.fr/pharo-ci-jenkins2/job/PharoLauncher/

On Sun, Jun 17, 2018 at 7:02 PM PBKResearch <peter at pbkresearch.co.uk> wrote:

> Tried ‘Run as administrator’ – same result. Also tried to uninstall
> launcher, both by double-clicking ‘uninstall.exe’ and via Windows settings
> menu. Nothing happens. It really is broken.
>
>
>
> Peter Kenny
>
>
>
> *From:* Richard Sargent <rsargent at 5x5.on.ca>
> *Sent:* 17 June 2018 17:42
> *To:* Any question about pharo is welcome <pharo-users at lists.pharo.org>;
> PBKResearch <peter at pbkresearch.co.uk>; 'Any question about pharo is
> welcome' <pharo-users at lists.pharo.org>
> *Subject:* Re: [Pharo-users] Windows installation broken?
>
>
>
> Try running the launcher as administrator.
> It may not help, but I recall this was a problem not long ago.
>
> On June 17, 2018 9:08:50 AM PDT, PBKResearch <peter at pbkresearch.co.uk>
> wrote:
>
> I tried downloading the standalone version of Pharo 6.1 in a fresh folder, and everything seems fine.
>
> I then tried the Pharo Launcher, which I have never used before. I installed the template for Pharo 6.1 (stable) and tried to launch it. The launcher window closed, and nothing happened. The Task Manager confirms that it is not running invisibly in the background. So for me the launcher is not working, though the standalone version is fine.
>
> I am using Windows 10 with all recent updates, on a 4GB machine with Intel Core i3 processor.
>
> Hope this helps
>
> Peter Kenny
>
> -----Original Message-----
> From: Pharo-users <pharo-users-bounces at lists.pharo.org> On Behalf Of Hernán Morales Durand
> Sent: 17 June 2018 05:50
> To: Any question about pharo is welcome <pharo-users at lists.pharo.org>
> Subject: Re: [Pharo-users] Windows installation broken?
>
> It is broken. I always use the ZeroConf CLI through wget or curl.
>
> Cheers,
>
> Hernan
> El dom., 17 jun. 2018 a las 0:40, horrido
> (<horrido.hobbies at gmail.com>) escribió:
>
>
>  Someone told me that they had difficulties installing Pharo under
>  Windows. So I had to see for myself.
>
>  I booted my Mac mini into Windows 7 Ultimate (using Boot Camp),
>  downloaded and installed Pharo Launcher.
>
>  That person was indeed correct. The Windows version of Pharo is badly
>  broken. I created images for Pharo 5.0, 6.1, and 7.0, and all three
>  refused to open (presumably, they just crash).
>
>  Am I missing something? What am I doing wrong?
>
>
>
>  --
>  Sent from: http://forum.world.st/Pharo-Smalltalk-Users-f1310670.html
>
>
>
>
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://lists.pharo.org/pipermail/pharo-users_lists.pharo.org/attachments/20180617/95a220f3/attachment.html>


More information about the Pharo-users mailing list