[Pharo-users] Problem with Mongo on Pharo5 ("collection already exists")

Esteban Lorenzano estebanlm at gmail.com
Wed May 25 06:59:03 EDT 2016


problem is not in Pharo 5 but in latest version of MongoTalk (who is loaded with Pharo 5 and apparently not with Pharo 4). 
I already submitted a fix for it, but you need to load latest version (still no configuration).

Esteban

> On 25 May 2016, at 12:18, Sabine Manaa <manaa.sabine at gmail.com> wrote:
> 
> Hi,
> 
> Is anyone already running Pharo5 with mongoDB already?
> 
> loading my configurationOf in a new pharo5 image results in a problem with
> mongDB.
> loading the same in Pharo4 works fine.
> 
> I reduced the problem to the following steps for reproduction:
> 1) start Pharo5 and install VoyageMongo from the ProjectCatalog
> 2) tools-> mongo Browser -> I see that I have connection to my database -ok
> 3) (VOMongoRepository host: 'localhost' database: self databaseName)
> enableSingleton.
> 4) load ONLY my model classes which includes e.g. RKASystemMessage - load
> nothing else
> 5) Then I do  RKASystemMessage selectAll (there is ONE system message in the
> mongo database) ==> this results in a non-responding image.
> 6) when debugging into the selectAll, I see, that VoyageMongo tries to add a
> collection (systemMessage), which is already there. 
> 
> in VOMongoRepositoryResolver>>collectionAt: aClass inDatabase: db
> the collections attribute is empty -> this seems to be the problem
> beause then it tries to do db addCollection: collectionName 
> which leads to a "collection already exists" mongo reply
> 
> If you have a mongo database running, you should be able to reproduce the
> problem.
> 
> Regards
> Sabine
> 	 
> 
> 
> 
> --
> View this message in context: http://forum.world.st/Problem-with-Mongo-on-Pharo5-collection-already-exists-tp4897315.html
> Sent from the Pharo Smalltalk Users mailing list archive at Nabble.com.
> 





More information about the Pharo-users mailing list