[Pharo-dev] Lots of "UTF8InvalidText: Invalid utf8 input detected" from OMBU

Mariano Martinez Peck marianopeck at gmail.com
Wed Aug 2 07:51:09 EDT 2017


On Tue, Aug 1, 2017 at 11:34 AM, Martin Dias <tinchodias at gmail.com> wrote:

> Hello:
> So, is this patch working fine?
>
>

Well...it's has been a couple of days already and I haven't seen the issue
again, so I guess yes, the workaround works...



> Cheers
> Martin
>
> On Thu, Jul 27, 2017 at 10:17 AM, Mariano Martinez Peck <
> marianopeck at gmail.com> wrote:
>
>>
>>
>> On Wed, Jul 26, 2017 at 6:36 AM, Henrik Sperre Johansen <
>> henrik.s.johansen at veloxit.no> wrote:
>>
>>> There's https://pharo.fogbugz.com/f/cases/20112/, your error could be
>>> the
>>> same.
>>> (a multibyte character crossing the initial-guess block boundary)
>>>
>>> As outlined there, the (temp) fix is to put an error handler around the
>>> nextEntryPositionIfFound:ifNone: call in refreshNewBlocksFrom:
>>>
>>>
>> Hi Henry,
>>
>> Thanks for the pointer. I patched my images with your workaround.  I will
>> use it for a couple of days and I will later tell if you it seems to fix it
>> or not.
>>
>> Cheers,
>>
>>
>>
>>> Cheers,
>>> Henry
>>>
>>>
>>>
>>> --
>>> View this message in context: http://forum.world.st/Lots-of-
>>> UTF8InvalidText-Invalid-utf8-input-detected-from-OMBU-tp4956
>>> 734p4956805.html
>>> Sent from the Pharo Smalltalk Developers mailing list archive at
>>> Nabble.com.
>>>
>>>
>>
>>
>> --
>> Mariano
>> http://marianopeck.wordpress.com
>>
>
>


-- 
Mariano
http://marianopeck.wordpress.com
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://lists.pharo.org/pipermail/pharo-dev_lists.pharo.org/attachments/20170802/ad2dd176/attachment.html>


More information about the Pharo-dev mailing list