[Pharo-dev] Japanese character in Pharo

Sven Van Caekenberghe sven at stfx.eu
Thu Apr 10 11:55:35 EDT 2014


Hi Jannik,

Of course, it can be done ;-)

First make sure you set a Unicode font, then working with Japanese characters should be no problem:




Of course, encoding is something else, but UTF-8 will certainly work. For the above, I just copy/pasted some text from Wikipedia (I am on Mac OS X).

HTH,

Sven

On 10 Apr 2014, at 17:26, jannik laval <jannik.laval at gmail.com> wrote:

> Hi guys,
> 
> A user of Phratch said to me that the japanese characters are not recognized in Phratch.
> I tried to locate the problem and it seems that Pharo itself does not recognize them.
> 
> In a Phratch image, just run this line, that display the contents of a file with japaneze character:
> (FileSystem workingDirectory / 'locale' / 'ja.po') contents
> 
> Or, use the attached file, which is the same.
> 
> Is it a known problem ? or should I configure something in settings to take into account these characters ?
> 
> Thank you.
> 
> -- 
> ~~Jannik Laval~~
> École des Mines de Douai
> Enseignant-chercheur
> http://www.jannik-laval.eu
> http://www.phratch.com
> http://car.mines-douai.fr/
> 
> <ja.po>

-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://lists.pharo.org/pipermail/pharo-dev_lists.pharo.org/attachments/20140410/5e700347/attachment-0002.html>
-------------- next part --------------
A non-text attachment was scrubbed...
Name: Screen Shot 2014-04-10 at 17.52.28.png
Type: image/png
Size: 187533 bytes
Desc: not available
URL: <http://lists.pharo.org/pipermail/pharo-dev_lists.pharo.org/attachments/20140410/5e700347/attachment.png>


More information about the Pharo-dev mailing list