[Pharo-dev] PharoSounds is not heard

Mariano marianobadoglio at gmail.com
Mon Nov 11 06:57:14 EST 2013


Hi All,

I am using the Pharo 3.0, the latest version #30557. The vm used is the  
one that comes in the zip file, I think that they are the latest stable.

Best regards,
Mariano


On Sat, 09 Nov 2013 04:34:22 -0300, jannik.laval <jannik.laval at gmail.com>  
wrote:

> Hi Mariano,
>
> Which Pharo do you use ?
> In Pharo 2, your lines of code does not work, but Sound works fine: I  
> use it in Phratch.
>
> I did not yet try it in Pharo 3.0
>
> Jannik
>
> On Nov 9, 2013, at 2:57 AM, Stéphane Ducasse <stephane.ducasse at inria.fr>  
> wrote:
>
>>
>> On Nov 8, 2013, at 3:15 PM, Mariano <marianobadoglio at gmail.com> wrote:
>>
>>> Hello All,
>>>
>>> I am trying to use sound package, but I couldn't make it work. I  
>>> didn't get any errors but the sounds is not heard. I tested it on  
>>> Ubuntu and Windows XP, and in both platform the behavior was the same.
>>>
>>> What I did is the following:
>>>
>>> 1. Add the Montichello repository  
>>> "http://smalltalkhub.com/mc/PharoExtras/Sound/main"
>>>
>>> 2. Then load the ConfigurationOfPharoSound project.
>>>
>>> 3. Then evaluate (ConfigurationOfPharoSound project version: '6.0')  
>>> load.
>>>
>>> 4. Enable the sound with: SoundSystem soundEnabled: true.
>>>
>>> 5. Test if sound works with:
>>> 	FMSound clarinet2 play
>>> 	(SampledSound fromWaveFileNamed: 'mainLoopMG2.wav') play
>>>
>>> I will appreciate if someone could help with this.
>>
>> On mac it is working and I asked Mariano to check on his machine  
>> because he was forced to use Squeak instead of Pharo
>> because of that :)
>>
>> Mariano which vm are you using?
>>
>> Stef
>>>
>>> Best regards,
>>> Mariano
>


-- 
Using Opera's revolutionary e-mail client: http://www.opera.com/mail/




More information about the Pharo-dev mailing list