[Pharo-dev] is there anyone who can use SimpleMIDIPort on Mac OSX 10.6.8?

Stéphane Ducasse stephane.ducasse at inria.fr
Wed Aug 14 08:08:09 EDT 2013


Thanks for the feedback.
Please let us know if you find problems….
because we could not find the original code which was probably never in the source management.

So we really enjoy seeing your code running on Pharo :)
Stef

On Aug 14, 2013, at 1:06 PM, NISHIHARA Satoshi <goonsh at gmail.com> wrote:

> I've just noticed github message
> - added missing methods for SerialPlugin
> https://github.com/pharo-project/pharovm/commit/f7c0b24ffde391c93fc479ab7ba1e0fe185bc669
> 
> and tested MIDIPlugin with 214 VM and Pharo-20618.image.
> IT WORKS!
> 
> thank you!!
> 
> 
> 
> 2013/8/5 Igor Stasenko <siguctua at gmail.com>:
>> On 4 August 2013 18:35, laurent laffont <laurent.laffont at gmail.com> wrote:
>>> Hi,
>>> 
>>> I was looking about MIDI on Linux today, and may be that's related. On
>>> Linux, for the MIDI plugin, there's 2 files:
>>> - sqUnixMIDIALSA.inc
>>> - sqUnixMIDINone.inc
>>> 
>>> it seems sqUnixMIDINone is build, and not ALSA one. In
>>> /platforms/unix/plugins/MIDIPlugin/sqUnixMIDI.c:
>>> #if defined(USE_MIDI_ALSA)
>>> # include "sqUnixMIDIALSA.inc"
>>> #else
>>> # include "sqUnixMIDINone.inc"
>>> #endif
>>> 
>>> USE_MIDI_ALSA is set in a configure script, and if I understand correctly,
>>> it is not used with the cmake process ? Anyway, I've changed to:
>>> #include "sqUnixMIDIALSA.inc"
>>> 
>>> and the file compile, but fail to link. It seems gcc doesn't have the needed
>>> -l flag to link to alsa lib, but I don't know where to specify this (I
>>> suppose somewhere in VMMaker ?)
>>> 
>> Look for CPlatformConfig and its descendants.
>> 
>>> Cheers,
>>> 
>>> Laurent
>>> 
>>> 
>>> 
>>> 
>>> 
>>> On Sun, Aug 4, 2013 at 5:09 PM, NISHIHARA Satoshi <goonsh at gmail.com> wrote:
>>>> 
>>>> is there anyone who can use SimpleMIDIPort on Mac OSX 10.6.8?
>>>> 
>>>> Stéphane Ducasse san told me that it can use MIDIPlugin in Pharo 2.0
>>>> on Mac 10.8.3.
>>>> but I can't use MIDIPlugin on Mac OSX 10.6.8.
>>>> 
>>>> SimpleMIDIPort>>#midiIsSupported
>>>>    -> false
>>>> SimpleMIDIPort>>#primPortCount
>>>>    -> 0
>>>> 
>>>> vm:
>>>>    Pharo.app(13/03/13)
>>>>    Pharo-126.app(13/05/04)
>>>>    Pharo-145.app(13/05/31)
>>>>    Pharo-169.app(13/07/10)
>>>>    Pharo-186.app(13/07/15)
>>>>    Pharo-187.app(13/07/19)
>>>>    Pharo-188.app(13/07/31)
>>>> 
>>>> I would like to know whether it is a problem of all those that are
>>>> using 10.6.8 or personal trouble.
>>>> 
>>>> -p.s.-
>>>> 
>>>> On Eliot Miranda san's CogMT.r2761.app and Cog.r2761.app,
>>>> SimpleMIDIPort>>#midiIsSupported
>>>>    -> true
>>>> SimpleMIDIPort>>#primPortCount
>>>>    -> 1
>>>> 
>>>> regards.
>>>> 
>>> 
>> 
>> 
>> 
>> --
>> Best regards,
>> Igor Stasenko.
>> 
> 
> 
> 
> -- 
> --
> "NISHIHARA Satoshi"
> [:goonsh :nsh | ^ nishis perform: goonsh with: nsh]
> <System Reporter2.png>





More information about the Pharo-dev mailing list