[Pharo-dev] is there anyone who can use SimpleMIDIPort on Mac OSX 10.6.8?

Esteban Lorenzano estebanlm at gmail.com
Wed Aug 14 07:24:08 EDT 2013


Ah yes... I forget to send a mail to the list, but I spent monday fixing the MIDI plugin :P

cool to know that it worked!

Esteban


On Aug 14, 2013, at 1:06 PM, NISHIHARA Satoshi <goonsh at gmail.com> wrote:

> I've just noticed github message
> - added missing methods for SerialPlugin
> https://github.com/pharo-project/pharovm/commit/f7c0b24ffde391c93fc479ab7ba1e0fe185bc669
> 
> and tested MIDIPlugin with 214 VM and Pharo-20618.image.
> IT WORKS!
> 
> thank you!!
> 
> 
> 
> 2013/8/5 Igor Stasenko <siguctua at gmail.com>:
>> On 4 August 2013 18:35, laurent laffont <laurent.laffont at gmail.com> wrote:
>>> Hi,
>>> 
>>> I was looking about MIDI on Linux today, and may be that's related. On
>>> Linux, for the MIDI plugin, there's 2 files:
>>> - sqUnixMIDIALSA.inc
>>> - sqUnixMIDINone.inc
>>> 
>>> it seems sqUnixMIDINone is build, and not ALSA one. In
>>> /platforms/unix/plugins/MIDIPlugin/sqUnixMIDI.c:
>>> #if defined(USE_MIDI_ALSA)
>>> # include "sqUnixMIDIALSA.inc"
>>> #else
>>> # include "sqUnixMIDINone.inc"
>>> #endif
>>> 
>>> USE_MIDI_ALSA is set in a configure script, and if I understand correctly,
>>> it is not used with the cmake process ? Anyway, I've changed to:
>>> #include "sqUnixMIDIALSA.inc"
>>> 
>>> and the file compile, but fail to link. It seems gcc doesn't have the needed
>>> -l flag to link to alsa lib, but I don't know where to specify this (I
>>> suppose somewhere in VMMaker ?)
>>> 
>> Look for CPlatformConfig and its descendants.
>> 
>>> Cheers,
>>> 
>>> Laurent
>>> 
>>> 
>>> 
>>> 
>>> 
>>> On Sun, Aug 4, 2013 at 5:09 PM, NISHIHARA Satoshi <goonsh at gmail.com> wrote:
>>>> 
>>>> is there anyone who can use SimpleMIDIPort on Mac OSX 10.6.8?
>>>> 
>>>> Stéphane Ducasse san told me that it can use MIDIPlugin in Pharo 2.0
>>>> on Mac 10.8.3.
>>>> but I can't use MIDIPlugin on Mac OSX 10.6.8.
>>>> 
>>>> SimpleMIDIPort>>#midiIsSupported
>>>>    -> false
>>>> SimpleMIDIPort>>#primPortCount
>>>>    -> 0
>>>> 
>>>> vm:
>>>>    Pharo.app(13/03/13)
>>>>    Pharo-126.app(13/05/04)
>>>>    Pharo-145.app(13/05/31)
>>>>    Pharo-169.app(13/07/10)
>>>>    Pharo-186.app(13/07/15)
>>>>    Pharo-187.app(13/07/19)
>>>>    Pharo-188.app(13/07/31)
>>>> 
>>>> I would like to know whether it is a problem of all those that are
>>>> using 10.6.8 or personal trouble.
>>>> 
>>>> -p.s.-
>>>> 
>>>> On Eliot Miranda san's CogMT.r2761.app and Cog.r2761.app,
>>>> SimpleMIDIPort>>#midiIsSupported
>>>>    -> true
>>>> SimpleMIDIPort>>#primPortCount
>>>>    -> 1
>>>> 
>>>> regards.
>>>> 
>>> 
>> 
>> 
>> 
>> --
>> Best regards,
>> Igor Stasenko.
>> 
> 
> 
> 
> -- 
> --
> "NISHIHARA Satoshi"
> [:goonsh :nsh | ^ nishis perform: goonsh with: nsh]
> <System Reporter2.png>





More information about the Pharo-dev mailing list