[Pharo-project] Strange behavior of Metacello in Pharo 2.0

Dale Henrichs dhenrich at vmware.com
Tue Jul 24 12:13:35 EDT 2012


The "no package found" errors appear to be a reincarnation of Issue 6336[1], I reopened that bug earlier this morning. The retry with alternate repository failed may be a side effect of the "no package found" errors...

I loaded Metacello 1.0-beta.31 just fine this morning, but got the Issue 6336 problems when I tried to upgrade to a later version of Metacello ... 

Dale

[1] http://code.google.com/p/pharo/issues/detail?id=6336

----- Original Message -----
| From: "Alexandre Bergel" <alexandre.bergel at me.com>
| To: Pharo-project at lists.gforge.inria.fr
| Sent: Tuesday, July 24, 2012 7:50:13 AM
| Subject: Re: [Pharo-project] Strange behavior of Metacello in Pharo 2.0
| 
| The problem is easy to reproduce. Just download a last image and
| evaluate "ConfigurationOfPharo20 project". It gives an error:
|  'retry with alternate repository failed: ''Error: No package found
|  for selector version13: in class
|  MetacelloSymbolicVersionExample2Config'''
| 
| I've attached the pharodebug.
| 
| http://code.google.com/p/pharo/issues/detail?id=6446
| 
| Cheers,
| Alexandre
| 
| 
| 
| 
| 
| 
| On Jul 23, 2012, at 12:29 PM, Dale Henrichs wrote:
| 
| > Alexandre,
| > 
| > Is "utterly fail" a technical term:)?
| > 
| > Do you get a walkback? Do you get an error message?
| > 
| > Mariano just posted a message on the Metacello list about changing
| > the protocol on MCCacheDictionary that causes a MNU for
| > #uniqueIntance during the bootstrapping process ... I think that
| > for at least the short term, #uniqueInstace will be restored ...
| > 
| > Dale
| > 
| > ----- Original Message -----
| > | From: "Alexandre Bergel" <alexandre.bergel at me.com>
| > | To: "An open mailing list to discuss any topics related to an
| > | open-source Smalltalk"
| > | <Pharo-project at lists.gforge.inria.fr>
| > | Sent: Sunday, July 22, 2012 6:35:16 PM
| > | Subject: [Pharo-project] Strange behavior of Metacello in Pharo
| > | 2.0
| > | 
| > | Hi!
| > | 
| > | I've just downloaded a configuration using monticello browser. In
| > | a
| > | workspace I am doing:
| > | -=-=-=-=-=-=-=-=-=
| > | ConfigurationOfVersionner project
| > | -=-=-=-=-=-=-=-=-=
| > | 
| > | and apparently Pharo tries to get something from
| > | http://www.squeaksource/MetacelloRepository , which utterly fail.
| > | 
| > | 
| > | I am using the last Pharo from the forge.
| > | Is there something obvious I am missing? Am I the only one to
| > | experience this?
| > | 
| > | Cheers,
| > | Alexandre
| > | --
| > | _,.;:~^~:;._,.;:~^~:;._,.;:~^~:;._,.;:~^~:;._,.;:
| > | Alexandre Bergel  http://www.bergel.eu
| > | ^~:;._,.;:~^~:;._,.;:~^~:;._,.;:~^~:;._,.;:~^~:;.
| > | 
| > | 
| > | 
| > | 
| > | 
| > 
| 
| --
| _,.;:~^~:;._,.;:~^~:;._,.;:~^~:;._,.;:~^~:;._,.;:
| Alexandre Bergel  http://www.bergel.eu
| ^~:;._,.;:~^~:;._,.;:~^~:;._,.;:~^~:;._,.;:~^~:;.
| 
| 
| 
| 




More information about the Pharo-dev mailing list