[Pharo-project] Fwd: Cog VM doesn't start to listen on socket

Lukas Renggli renggli at gmail.com
Tue Oct 26 14:41:00 EDT 2010


Thank you Eliot for the answer. I will have to investigate and see if
this is a Seaside specific issue or related to Kom.

Lukas

2010/10/26 Eliot Miranda <eliot.miranda at gmail.com>:
>
>
> ---------- Forwarded message ----------
> From: Eliot Miranda <eliot.miranda at gmail.com>
> Date: Tue, Oct 26, 2010 at 10:23 AM
> Subject: Re: Cog VM doesn't start to listen on socket
> To: Lukas Renggli <renggli at gmail.com>
>
>
> Hi Lukas,
>     obviously we use sockets intensively in Teleplace and we see no problems
> that are to do with Cog.  But Cog does throw up timing issues in your code
> because it has very different performance to the base VM (Smalltalk code is
> faster, most primitives have the same speed, allocation is slightly faster,
> etc).  So my gut feeling is that what you're seeing is a timing related
> issue (race condition?) that is revealed when on Cog and hidden when on the
> normal VM.
> HTH (yeah, right... ed.)
> Eliot
>
> On Tue, Oct 26, 2010 at 5:04 AM, Lukas Renggli <renggli at gmail.com> wrote:
>>
>> Hi Eliot,
>>
>> I noticed that on the Cog VM the Kom Seaside server does not
>> automatically start to listen, even if there is a process waiting at
>> the semaphore of the socket. Singaling that semaphore from the process
>> browser fixes the problem and the Cog image is fully working until the
>> next time it is opened.
>>
>> The exact same image opened with an old VM does not show the problem
>> and immediately starts to listen by itself.
>>
>> Did anybody else notice the same problem? Anybody found a solution?
>>
>> Lukas
>>
>> --
>> Lukas Renggli
>> www.lukas-renggli.ch
>
>
>
> _______________________________________________
> Pharo-project mailing list
> Pharo-project at lists.gforge.inria.fr
> http://lists.gforge.inria.fr/cgi-bin/mailman/listinfo/pharo-project
>



-- 
Lukas Renggli
www.lukas-renggli.ch




More information about the Pharo-dev mailing list